Эта страшная буква Е

Обсуждаем вопрос: "Как влияют пищевые добавки на здоровье человека? "

1. Изучаем информацию о пищевых добавках, принимаем участие в создании словаря "Английский для биохимика"

Наши слова: Anthocyanins, rancid, additive sensitivity, ascorbic acid, toxicological tests


Критерии оценки словаря

2.  Создание коллективной коллекции ресурсов "Пищевые добавки"
На сайте Добавкам.нет мы узнали о такой добавке как Е952Цикламат натрия, которая используется в качестве подсластителя. Сегодня эта добавка разрешена в 55 странах, но в России цикламат натрия был исключён из списка разрешённых.


12 Сommon Food Additives - Should You Avoid them?


Критерии оценивания аннотации

4.1 Продукты, содержащие ГМО и/или пищевые добавки  (холст линоит)



4.2.  Исследование на разнообразие пищевых добавок наиболее часто употребляемых продуктов - шоколад  (таблица)

Отчёт о результатах исследования


Критерии оценивания исследования пример отчёта


5.2. Эссе о здоровом питании "What should we eat?"  в электронной газете.

What should we eat?

   It is generally agreed today that there are hundreds of food additives. One argument in support of food additives is that these substances are added to maintain or improve the safety, freshness, taste, texture, or appearance of food.

    For the great majority of people supplementation is not a problem if they are not sensitive to it. Food additives can be derived from plants, animals, or minerals, or they can be synthetic. What is more, they are added intentionally to food to perform certain technological purposes which consumers often take for granted.

   On the other hand, we can observe, that there are the risks to human health from food additives. Some products contain a lot of fat, calories and salt, but they do not give the body any nutrients. They are cakes, chips, candy and cookies. National authorities can then authorize the use of food additives at specified levels for specific foods. Furthermore, one should not forget that there are standards and guidelines on food labelling. A lot of food additives are harmful, for example, E 121 and E 123 that have generally a mortal threat and are completely prohibited for use. Others, of red, yellow and blue colors, cause a reaction, especially in children.

    Experts, as well as World Health Organization, believe that monitoring of food additives in food and drinks produced will comply with permitted uses, conditions and legislation. National authorities should oversee the food business, which carries the primary responsibility for ensuring that the use of a food additive is safe and complies with legislation.

    In conclusion, we can say that although we are not against food additives, everyone should be responsible for food he or she is eating. We shouldn’t consume food that is harmful.


Критерии оценивания статьи


6.  Вопросы рефлексии в сообществе:
Что нового вы узнали на втором этапе и какие выводы для будущей жизни сделали?
С какими трудностями столкнулась ваша команда, удалось ли вам их преодолеть? Если да, то как? Если нет, то почему?

7.  чек-лист 3 и  отметка о проделанной работе

Комментариев нет:

Отправить комментарий